Øyvind Enger 2016-12-01 11:43:33

Om SK Gjøvik-Lyn

 

Klubbnavn: SK Gjøvik-Lyn
 
Stiftet: 01. februar 1902
 
Styreleder: Geir Langedrag
 
Postadresse: Postboks 260, 2803 GJØVIK
 
Besøksadresse: Oscar Nissens gate 4, Gjøvik
 
 
Internettadresse: www.gjoviklyn.no
 
Facebook: SK Gjøvik-Lyn
 
Organisasjonsnummer: 937203284
 
Bankforbindelse: Sparebanken 1 Hedmark, Kontonr: 1822.53.25568
 
Medlem av: SK Gjøvik-Lyn er medlem av NIF gjennom Oppland idrettskrets, og medlem av Norges Fotballforbund, tilknyttet Indre Østland Fotballkrets.  Klubben er også medlem av Gjøvik idrettsråd.
 
Draktfarge
Hoveddrakt: Rød/sort
Reservedrakt: Hvit/hvit

 

EN KLUBB GJØVIK SKAL VÆRE STOLTE AV!

SK Gjøvik-Lyn er en klubb med en historikk mange kan misunne oss.

Gjøvik-Lyn ble stiftet 1.februar 1902 og er en av Norges eldste klubber. Gjøvik Sportsklubb ble stiftet 16.desember 1928. I 1993 ble klubben slått sammen og var det frem til 2014 hvor klubben ble slått sammen med Gjøvik FF og endret navn til FK Gjøvik-Lyn. Da ble fargene endret fra rødt og svart til helhvitt.

10.mars 2020 ble det på klubbens årsmøte enstemmig vedtatt at man tar tilbake navnet SK Gjøvik-lyn og endrer fargene tilbake til rødt og svart og det samme som i 1993. Dette gjenspeiler historikken til begge klubbene. Logo ble også endret tilbake med fokus på historikk og at det er 2 klubber som har slått seg sammen. Sportsklubben Gjøvik-Lyn er stolte av historien til begge klubbene og dette vil være en viktig del av vår identitet fremover.

Klubben har i 2020 ca 640 medlemmer og ca 50 lag med rundt 500 spillere. A-lag herrer spiller i Norsk Tippingliga mens A-lag damer er et samarbeidslag med Vind IL og  spiller i 3.divisjon. Team SK Gjøvik-Lyn spiller i 5. divisjon mens vi har juniorlag i både elite. I yngres fikk vi 4 kretsmestre i 2019 og 3 av de på jentesiden. Budsjett på kr ca. 8 millioner og hovedarena er Gjøvik Stadion.

Gjøvik Lyn har målsetninger om å etablere seg i norsk toppfotball. Vi ønsker å være et naturlig flaggskip for Gjøvik og samarbeide med de andre klubbene i kommunen og tilrettelegge for å lykkes i egen klubb gjennom økt kompetanse og ressurser i yngres og ungdomsavdeling. Vi ønsker at både jenter og gutter skal kunne lykkes med like forutsetninger.

Vi skal være «Mer enn fotball» gjennom våre verdier og bidrag i samfunnet. Klubben skal være inkluderende hvor alle skal få et tilbud og ha  positive holdninger og godt omdømme. Vi ønsker å sette spilleren i fokus og ha fokus på en prestasjonskultur både på banen og utenfor banen.