Serielederen kommer!

Publisert

Tukter vi Skeid?

Lørdag blir det en skikkelig godbit på Plassen, da kommer serieleder Skeid på besøk. Oslolaget har bare blitt bedre og bedre utover sesongen, kommer fra en meget solid og god kamp mot Eidsvold TF vant med hele 6-1 hvor Eidsvold TF sin scoring kom på straffe i siste minutt. En serieleder har ofte en «skikkelig» goalgetter i sine rekker, men for Skeid er det annerledes så langt i sesongen, av de 20 scoringene de har gjort er det 11 forskjellige målgjørere, dette er også en klar styrke.

Skeid rykket sesongen 2021 opp fra Post Nord-Ligaen på en imponerende måte, men dessverre ble det to tøffe år i OBOS-ligaen. Oslo laget beholdt plassen første sesong etter play-off kamper hvor Arendal ble slått i 2 kamper, men forrige sesong endte dessverre med direkte nedrykk. Skeid spilte for øvrig også i OBOS-ligaen sesongen 2019, men maktet heller ikke da å etablere seg. Et nedrykk medfører ofte endringer i spillerstall, så også med Skeid. Noen forsvant, men Skeid har fått flere meget gode erstattere inn i spillergruppen og under ledelse av trener Vilde Mollestad Rislaa er klubben igjen på god veg til å skape et lag hvor opprykk selvsagt er det endelige målet. Trener Rislaa har flere år bak seg i klubben, og var et førstevalg når ny trener skulle på plass foran sesongen 2024.

Store endringer i spillertroppen og ny trener har alt så langt gått rett vei for Skeid, oppkjøring før sesongen ble gradvis bedre og bedre og kuliminerte med seier i nyskapningen OBOS Super Cup med seier over Frigg i finalen (på bildet fra Skeids billedarkiv jubler glade Skeid gutter etter finaleseieren).

Seriespillet så langt taler for seg selv. Skeid åpnet med uavgjort mot Tromsdalen, og et «feilskjær» med tap mot Ullensaker/Kisa i begynnelsen i runde 5, derfra har det kun blitt seire. Verdt å merke seg er at avgitte poeng kun har skjedd på hjemmebane, bortestatistikken viser 4 seire med ett innsluppet mål. Kanskje denne statistikken ødelegges på Gjøvik? For øvrig nevner vi at Skeid røk knepent for Raufoss i cupens andre runde, etter seier over Bærum runden før.

Til slutt, litt historisk data. Vi må tilbake til 1963 hvor vi møtte Skeid i den nye 10-klubbs-serien, dessverre ble det tap for oss i begge. Samme år møtte vi også Skeid i semifinalen i cupen, tapte knepent på Gjøvik mens Skeid gikk hen og ble mestere. Skeid ble for øvrig også mestere i 1965. I 1966 derimot fikk vi revansj og vant 3-1 i kvartfinalen. En av våre beste spillere gjennom tiden, Erik Johannessen, spilte for Skeid 1967-1970, Odd Pedersen med flere sesonger hos oss og Per Christian Olsen fra Gjøvik Sportsklubb meldte begge overgang til Skeid høsten 1973 og var med på gode årganger av Skeid bla kronet med NM i 1974.

Vi ønsker igjen Skeid velkommen til Gjøvik Stadion!

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon