Nå gjelder det!

Publisert

Follo på Ski Stadion

Etter en fremgangsrik og oppløftende kamp mot serieleder Skeid sist helg står nå igjen «årets» viktigste kamp for tur. Lørdag venter nemlig nyopprykkede Follo på naturgresset på Ski stadion. Man skal vel aldri si «må vinne» i fotball, men denne kampen er utrolig viktig. Follo har så langt spilt seg til 15 poeng og er ubeseiret på sine 3 siste kamper. Hjemmestatistikken viser seire mot Alta (runde 2) og mot Tromsdalen (runde 9), mens det har blitt knepne tap mot hhv Skeid og Eidsvold TF.

Follo Fotballklubb ble stiftet i 2000 og er en sammenslåing av seks lokale klubber. Allerede første året rykket de opp fra 3 divisjon. I mange år, helt frem til 2017 da det igjen ble nedrykk til 3 divisjon, holdt Follo et meget høyt nivå og spilte bla flere sesonger i Adeccoligaen. Fra sesongen 2018 ble det 3 divisjonsspill som sesongen 2023 ble kronet med et meget klart opprykk. Follo ble også viden kjent sesongen 2010 da de som Adeccolag i sine rosa drakter, for øvrig et samarbeid med Kreftforeningens kampanje «Rosa Sløyfe», slo Rosenborg i semifinalen på Ski Stadion. I finalen, hvor laget av NFF dessverre ikke fikk spille i sine rosa drakter, ble Strømsgodset for sterke, men Follo hadde for alvor blitt lagt merke til.

Hva venter oss lørdag? Vi møter et Follo som kommer fra en solid 3-0 seier borte mot et ungt Vålerenga 2 mandag, i en kamp de aldri var truet og til tider spilte god fotball. Follo har utover i sesongen vist en stadig stigende form, er ballsikre og spillende i tillegg til at de har enkeltspillere som alene kan avgjøre kamper. Hjemmelaget vet at de med seier mot oss på lørdag skaffer seg et solid forsprang til bla oss og lag på nedre del av tabellen. I og med at vi lørdag skal spille på naturgress har vi denne uken fått tilgang til gressbanen på Kastad og forberedt oss på det underlaget som venter oss.

Treningsuken har vært bra, nyansatt Roy Arne Berg har sammen med Mohamed Abdullahi gjennomført økter bygd på det positive fra Skeid, men med et tydelig mål om å utvikle vårt offensive spill slik at sjanser skapes.

Kampen lørdag er for øvrig «Folkets kamp» på Ski stadion med gratis inngang hvor det forventes bra oppslutning om et hjemmelag som nå virkelig er i «dytten». Vi gleder oss og er innstilt på at vårt bidrag til kampen skal være å prestere så god fotball at alle poengene blir med hjem til Gjøvik. Et lite apropos til slutt, vi slo Follo 1-0 i en privatkamp i slutten av januar.

Bildet/annonsen hentet fra Follo facebook

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon