Alta på søndag!

Publisert

Gjensyn med Tobias

Søndag formiddag er Alta motstander på Gjøvik til siste kamp før fotballferie og ser vi på tabellen sier den oss alt om hvor viktig denne kampen er. Finnmarkslaget kommer fra storseier mot Stjørdals-Blink hvor de vant hele 6-1. Verdt å merke seg at i tillegg til god fotball fra Alta, Christian Reginiussen gjorde 5 av målene mens Tobias Hestad gjorde ett. Reginiussen er så langt toppscorer i vår avdeling med 11 mål, mens Tobias har gjort 4. Tobias Hestad var en nyttig spiller hos oss sesongene 2022 og 2023, spilte hhv 27 og 28 kamper og gjorde 7 og 5 mål i respektive sesonger. Tobias har blitt stadig bedre og bedre i Alta trøya og danner nå sammen med Reginiussen en meget målfarlig duo.

Alta har også hatt en noe skuffende åpning i serien og ligger med sine 13 poeng pr dd på plassen rett over nedrykksstreken. Laget har hhv 6 og 9 poeng ned til Junkern og oss før runde 12, mens Vålerenga 2 fortsatt står uten poeng helt nederst. Junkern møter Vålerenga 2 hjemme denne runden og følgelig kan vi enkelt av tabellen lese viktigheten av rundens kamper.

Alta er en motstander vi har hatt gleden av å møte i Post Nord-Ligaen de to siste sesongene. I fjorårs sesongen vant vi hjemme og tapte borte, begge kamper med sifrene 3-2. Det samme skjedde også sesongen 2022, dog med litt andre siffer, tap 5-0 borte og seier 2-0 hjemme. Av disse møtene husker vi spesielt høstkampen på Gjøvik sesongen 2023. Alta ledet komfortabelt 2-0 til pause, men sene scoringer av oss, to siste på overtid, sikret oss meget viktig poeng i kampen om å overleve i divisjonen.

Alta Fotball er en del av Alta Idrettsforening som også har avdelinger for friidrett, håndball, skiidrett med langrenn, hopp og kombinert, volleyball, boccia og disc golf. Alta Fotball har en god del sesonger bak seg i 1 divisjon, første gang med opprykk i 1993 og senere noen ganger på 2000 tallet. Laget har imidlertid ikke maktet å etablere seg helt på nivå to i norsk fotball, men har de siste år vært et solid lag på nivå tre. Klubben har opp gjennom årene fostret et stort antall med meget gode og kjente spillere hvor vi bla nevner Tore Reginiussen, Morten Gamst Pedersen, Aasmund Bjørkan og ikke minst Bjørn Wirkola. Like viktig og verdifullt for klubben, i vår ble klubben enig med Bundesliga-klubben RB Leipzig om en overgang for Jonathan Vonheim Nordby (16) og i mai debutert Jonathan for den tyske klubben. Jonathan debutert på Altas A-lag i 2022 og har i tillegg flere kamper med det norske flagget på brystet for G15 og G16. Verdt å merke seg for øvrig er at Jonathans eldre bror Tobias (19) i januar 2023 ble solgt til Tromsø, men er sesongen 2024 på utlån til Alta. Begge overganger et synlig bevis på en klubb som driver god spillerutvikling.

Vi ønsker Tobias Hestad sammen med Alta velkommen tilbake Gjøvik stadion.

Bildet, hentet fra Jonny Isaksen sine foto fra SK Gjøvik-Lyn album, viser Tobias Hestad i Lyn trøya fra Lyn-Alta høsten 2023.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon