Ungdomslagene på jentesiden

Publisert

Det har vært stor framgang på antall jentespillere på ungdomslagene i SK Gjøvik-Lyn de siste årene. I år har vi lag både i J13, J14 og J17, og alle lagene har hatt en flott seriestart med seire i alle kamper.

Det er mye samarbeid lagene imellom både på treninger og kamp. Samarbeid er nødvendig for om å skape ett godt jentemiljø i klubben og hindre frafall i ungdomsfotballen «Flest mulig – lengst mulig – best mulig» Det er viktig at jentene på lik linje som gutta skal kunne ha noe å strekke seg etter og at man skal kunne spille fotball så lenge man ønsker. Alle jentelagene ledes av dedikerte foreldretrenere som har fulgt dem gjennom mange år, i tillegg til engasjerte foreldre som heier på sidelinja.

J13 (f 2011) har 18 spillere og stiller med 2 lag i serien. I tillegg er det påmeldt lag i årets Adidas Cup. De er en stor og ivrig treningsgruppe som har stort oppmøte på treninger hver uke. De gjorde en strålende sesong i fjor, og det blir spennende å følge dem i år når det er lov å følge med på resultater og tabell.

J14 (f 2010), fjorårets kretsmestere er fortsatt 13 spillere. De begynner sin første sesong som 11èr lag i år. Siden de ikke er så mange er de avhengig av hjelp fra J13 når de skal spille kamper. De fleste av disse jentene har spilt sammen siden de var 6 år, og de viser stadig framgang og utvikling. Til sommeren blir det Norway Cup deltagelse og jentene gleder seg veldig.

J17 (f 2009-07) består av 16 spillere, mange av dem er helt nye på laget. Alle har blitt svært godt mottatt og inkludert. På kamper har de også hatt behov for litt hjelp, og der stiller J14 opp. Jentene er svært positive og bidrar mye for klubben også utenfor banen. Du har kanskje møtt dem i kiosken eller kjøpt supporterutstyr av dem? De stiller opp som trenere for de yngre jentelagene og som instruktører på jentedagen og fotballskolen.

10 av spillerne har også deltatt på UEFAs Playmakers, (introduksjons programmet for jenter fra 5-7 år) hvor de alle har fått trenerlisens C. De har deltatt på Norway Cup to ganger, så i sommer skal de prøve noe nytt og reiser til Dana Cup.

Vi gleder oss til å følge alle lagene gjennom sesongen og cuper. Vi håper alle vil spille fotball lenge – og kanskje man ved å skynde seg langsomt og bygge solide ungdomslag kan få til ett damelag i SK Gjøvik-Lyn på sikt.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon