Grorud Idrettspark lørdag

Publisert

Snur det?

Lørdag venter en ny tøff oppgave for Lyn guttene da Grorud er motstander i Grorud Idrettspark. Grorud er vel så langt i sesongen ikke helt fornøyd med sine 9 poeng. Hjemmekampene (4 kamper) har endt med 4 poeng hvor vi merker vi oss at oslolaget også har tapt to av disse mot hhv Strindheim TF og Kjelsås. Seieren kom mot Tromsdalen, mens det ble et uavgjort resultat mot Eidsvold TF. I siste serierunde ble det et uavgjort resultat borte mot Stjørdals/Blink, mens bortekampene ellers har endt med seier mot Junkern og poengdeling mot Ullensaker/Kisa. Vi nevner også at Grorud tapte for Frigg i cupens første runde.

Et lite apropos, vi møtte Grorud 2 i Norsk Tipping-ligaen sesongen 2021, vår opprykks sesong, hvor vi var klart best hjemme på Plassen og vant 4-1 (serien ble spilt som enkelt serie på grunn av corona).

Grorud spilte i OBOS ligaen senest sesongen 2022 etter opprykk i 2019. Siden nedrykket har Grorud måtte foreta betydelige økonomiske innstramminger, men på samme måte som hos SK Gjøvik-Lyn så er det kuttet mest på klubbens A-lags satsning, mens barne-/ og ungdomsfotballen er skånet mest mulig. Et synlig bevis på at klubbens tøffe økonomiske prioriteringer har gitt resultater er at klubben igjen er i grønn sone i Lisensrapporteringen.

Grorud er en stor breddeklubb med lag i alle klasser for begge kjønn og klubben har i flere år gjort seg sterkt bemerket med gode resultater i Norway cup. Klubben har fra sesongen 2023 organisert Gatelaget, en arena hvor mennesker som har eller har hatt rusrelaterte utfordringer får faste rutiner gjennom fotballen.

Grorud er realistiske og bygger nå sten på sten og erkjenner at et stabilt topplag i Post Nord-Ligaen pr dd ikke er realistisk. Laget har imidlertid en gjeng med fremadstormende og sultne spillere, de aller fleste lokale, som alle skal gis tid til å utvikle seg i et sterkt fellesskap med mål om etter hvert å komme tilbake til OBOS-ligaen.

Grorud Idrettspark fremstår i dag som et tidsriktig anlegg, betydelig oppgradert etter opprykket i 2019, fornyet med nytt kunstgress sommeren 2019 og senest i 2023 åpning av en ny tribune med ca 500 sitteplasser under tak (OBOS tribunen). Den totale tilskuerkapasiteten i dag er på ca 2450.

Bildet fra Grorud idrettspark hentet fra klubbens mediasider.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon