Første borteseier i Nordens Paris?

Publisert

Tromsdalen, tippet topplag på TUIL Arena

Fredag formiddag reiser våre gutter til Tromsø hvor TUIL Tromsdalen Fotball venter på TUIL Arena lørdag. I forrige serierunde sikret vi oss en viktig seier mot VIF 2, mens TUIL gjorde en fantastisk snuoperasjon i en vanskelig bortekamp mot Stjørdals Blink, snudde Blink ledelse 2-0 til pause og vant 3-2 etter en sterk andre omgang.

Etter en flott fjorårssesong som endte med andre plass, etter suverene Levanger, er TUIL en av favorittene i år. Andre plassen i fjor medførte kvalifiseringskamper hvor Lyn 1896 FK ble for sterke over to kamper og frarøvet TUIL en plass i OBOS Ligaen. TUIL har etter de fem første serieomgangene vist at de mener alvor og er med i toppen av en avdeling som ser ut til å bli jevn. På hjemmebane er TUIL ekstra sterke, årets to første seriekamper på TUIL arena har begge endte med seier over hhv Eidsvold TF (3-0) og Alta (4-2). I årets NM runder ble det stopp for TUIL i 3 runde, tap hjemme for Viking, etter seire over hhv Senja og Lyn 1896 FK i de to første runder. Verdt å nevne at vi møtte TUIL i fjorårssesongen hvor tromsøværingene vant begge oppgjørene, mens i sesongen 2022 var det vi som trakk det lengste strået i begge oppgjørene.

TUIL Tromsdalen Fotball, stiftet i 1938, består i dag av 5 selvstendige lag som organiserer fotball, turn, ski, friidrett og dans. Lagene eier et aksjeselskap som igjen eier og driver Tromsø Lodge og camping, idrettsanlegg, treningssenter og bygg for utleie. Fotball-laget spiller sine kamper på TUIL Arena, åpnet i 1983 med en publikumsrekord på 3200 satt under en kamp mellom TUIL og Bodø Glimt i 1992. TUIL Arena er stadig utviklet og fornyet, bla med et flott arenabygg åpnet i 2010 og nå senest nytt kunststoffdekke i fjor sommer.

Et Lyn – lag i spillemessig fremgang gleder seg til å måle krefter mot en av avdelingsfavorittene og vil gi alt for at årets første borteseier skal komme i Tromsø. Kampen kan du følge på oa.no / direktesport fra kl 1330.

Bildet av TUIL Arena hentet fra TUIL FB side.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon