SK Gjøvik-Lyn – Junkeren IK søndag 7 april kl. 1700 på Plassen

Publisert

Endelig i gang, Bodø-besøk i første serierunde.

En lang oppkjøringsperiode er over og nå er det endelig klart for seriestart i Post-Nord Ligaen. Som i fjor, vår første motstander er Junkern IK fra Bodø, et lag vi spilte uavgjort mot i begge rundene sist sesong. Junkern IK, stiftet i 1958, debuterte i Post Nord-ligaen i fjor etter å ha vunnet sin avdeling i Norsk Tipping-liga på en imponerende måte med 23 seiere og 3 uavgjorte kamper. Junkern IK ble imidlertid møtt av en tøffere hverdag i Post Nord. De åpnet 2023 – sesongen meget bra, var lenge godt forankret på øvre halvdel av tabellen, men etter bla. salg av et par spillere til Bodø-Glimt ble det tyngre og tilslutt endte de opp på plassen over oss etter en nervepirrende høst hvor også de kjempet for å unngå nedrykk helt til siste slutt.

Junkern IK ledes i år av Joachim Kildal og Thor Mikalsen, sistnevnte etter 40 år i Bodø Glimt og i år «hentet» til naboklubben. Trenerduoen er innforstått med at de møter mange spennende og gode lag, men har et inderlig ønske om å markere Junkern IK på en positiv måte gjennom å utvikle enkeltspillere og laget. Sesongforberedelsene inne i Nordlandshallen har vært upåklagelige, men i treningskampene i vinter har det imidlertid vist seg at laget har slitt med å omsette spill til scoringer og forsterkninger har vært nødvendig. Følgelig har de de siste par ukene bla. hentet inn forsterkninger i ungguttene Sander Svela fra Obos-klubben Start og Aleksander van der Spa fra Bodø-Glimt. Klubben jobber fortsatt med ytterligere forsterkninger i spillertroppen og det bli spennende å se hva som skjer inn mot overgangsvinduets «stengetid». Svaret kom, en litt upopulær overgang fant sted, veteranen Daniel Berntsen meldte overgang fra Junkern IK til Bodø Glimt, et klubbskifte som har skapt et stort engasjement i Bodø. Uansett, det er ingen enkel motstander som står på andre banehalvdel søndag.

Vi ønsker Junkern IK og alle andre velkommen til Gjøvik stadion søndag ettermiddag!

Bildet viser Jesper Sydbøge i kamp med Junkern spiller for et år siden.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon