Eidsvold TF på Myhrer Stadion lørdag

Publisert

Ryker hjemmelagets imponerende seiersrekke?

For det første, vi gratulerer Eidsvold TF med avansement til cupens 3 runde etter 1-0 seieren over OBOS laget Mjøndalen denne uken. Eidsvold TF er i år nyopprykket etter å ha vunnet sin 3 divisjons gruppe forrige sesong i hard kamp med Hønefoss BK. Eidsvold laget er meget sterke hjemme, vant alle sine 13 hjemmekamper i fjor og har også startet årets sesong med 3 av 3 mulige hjemmeseire på Myhrer, Vålerenga 2 og Junkern IK i Post Nord-Ligaen samt cuptriumfen mot Mjøndalen. Nevnes at årets andre seriekamp endte med tap borte mot Tromsdalen.

Vi møtte Eidsvold TF sesongen 2022 hvor Eidsvold TF med minst mulig margin rykket ned fra Post Nord-Ligaen. Vi tapte på Myhrer og spilte uavgjort hjemme. Sesongen var for øvrig preget av flere trenerskifter før nåværende trener Johan Andersson ble ansatt foran 2023 sesongen. Johan Andersson, svenske med erfaring fra spill i Stabæk og LSK hvor gull med Stabæk i Tippeligaen bør nevnes, gjorde sesongen 2023 til en jubelsesong hvor de vant 25 av 26 kamper.

Storhetstiden for Eidsvold TF var på 1970 tallet med spill i daværende 2 divisjon. Klubben fikk i denne tiden frem flere spillere som senere også har gjort seg bemerket på andre lag i norsk fotball hvor vi bla kan nevne Frank Tømmervåg, Per Brogeland, Svein Bakke. Eidsvold TF har på 2000-tallet vært et stabilt 2-divisjonslag og maktet å «overleve» omlegging av seriesystemet. For øvrig har også Eidsvold TF vært litt kjent som et «Jo-Jo» lag, rykket de ned en sesong viste klubben styrke og rykket som oftest opp igjen sesongen etter.

Eidsvold TF har denne sesongen en solid og spennende spillertropp, noen er selvsagt forsvunnet fra jubelsesongen i fjor, men klubben har hentet gode erstattere, senest Filip Delaveris (23 år) med erfaring av bla Odd, Brann og Vitesse Arnheim i Nederland. Klubben har imidlertid et stort fokus på å utvikle egne spillere og et resultat av dette er at 8 egne juniorspillere er tatt opp i årets spillerstall. Trener Andersson hadde tidlig i vinter på plass de fleste i sin spillertropp og laget har følgelig fått gjort en god og lang oppkjøring.

Vi ser frem til møtet med Eidsvold TF, vet vi møter et godt lag i fin flyt, men lover at det ikke skal bli lett for hjemmelaget og ytterlig forlenge sin imponerende hjemmestatistikk.

Benyttet bilde er fra Eidsvold TF siste seriekamp 2023 hvor opprykket ble sikret og er lastet opp fra klubbens FB side.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon