DE HAR FÅTT BÅDE JOBB OG FOTBALLKONTRAKT I GJØVIK

Publisert

SK Gjøvik-Lyn har igjen sørget for å få noen innflyttere til byen vår!

De to siste som har signert for klubben er Oliver Valentin Banken Sandberg (21) og Agami Hando (29) – og begge har også har fått jobb i Gjøvik.

De etterfølger Mikdad Cedra Kaddour, som ble klar for klubben tidligere i vinter. Sistnevnte har en fortid i Kristiansund, Fu/Vo og Gjelleråsen.

Oliver er opprinnelig fra Flisa, men har spilt seniorfotball for Kongsvinger og Elverum – for det meste i Postnord-ligaen, men han har også fått prøvd seg i OBOS-ligaen for Kongsvinger ved et par anledninger.

21-åringen er en offensiv midtbanespiller, løpssterke og teknisk, og klubben har store forventninger til nyervervelsen.

Alle tre fikk sine første minutter i SK Gjøvik-Lyn-drakta i treningskampen mot Raufoss. Selv om det ble tøft mot naboen i sør, syntes Oliver det var artig å få prøve seg mot et lag fra OBOS-ligaen.

– Det ble tøft, ja. Jeg hadde ikke trent med laget på forhånd, men det virker som en fin gjeng. Det er litt tidlig ennå, men jeg har fått en kjempegodt inntrykk av både klubben og laget, sier Oliver.

Foreløpig bor han hos kjæresten på Biri, som også er fotballspiller, men han håper å flytte til Gjøvik ganske snart.

– Det er ikke helt avklart, men det ser ut til at jeg får jobb i Ecura i Gjøvik. Det, samt muligheten til å spille i Postnord-ligaen, gjorde at dette er en god match for meg.

Han har ambisjoner om å få spille mest mulig og forhåpentligvis bidra til at laget holder seg i divisjonen, som er det primære målet for sesongen.

– Vi skal fighte for hvert poeng, sier Oliver som gleder seg til å spille for SK Gjøvik-Lyn.

Agami Hando er fra Bergen, hvor han blant annet har spilt for Baune og Fyllingsdalen. Han har også spilt Norsk Tipping-liga for Nybergsund, men i fjor spilte han for Tomori Berat i albansk 1. divisjon.

Agami er er midtbanespiller med en voldsom innsats og fysikk. Klubben har god tro på at han vil tilføre en ellers ung tropp masse nødvendig rutine, i tillegg til mye energi.

29-åringen har også fått seg som jobb som lærer ved Gjøvik skole.

Sportslig leder og fungerende styreleder i klubben vår, Thomas Almli, sier at spillerstallen nå begynner å ta form.

– Vi skal ha en tropp på maksimum 24 spillere og jobber med å få to-tre nye inn. Vi prøver å spisse der vi har behov. Det store savnet er en litt erfaren spiss, men akkurat det er vanskelig å finne.

Han er glad for at klubben har nå satser både ungt og ikke minst lokalt.

– Det er også viktig for oss at spillerne bidrar med noe samfunnsnyttig i tillegg til fotballen. Derfor ønsker vi å hjelpe til med å skaffe jobb, sier Almli.

 

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon