BURSDAGSFEIRING

Publisert

Over nitti fotballvenner var i klubbhytta på Gjøvik Stadion for å feire SK Gjøvik-Lyn og ikke minst 70-årsdagen til to av klubbens nestorer; Gunnar og Morten Lønstad.

Tvillingene hadde invitert til bursdagsselskap på selve 70-årsdagen; torsdag 30. november. De oppfordret alle som kom innom til å vippse 200 kroner til klubben som «inngangsbillett».

– Vi hadde egentlig ikke tenkt på å gjøre noe stort nummer ut av dagen, utover familiefeiring, men så snakket vi om at det kunne vært morsomt å bruke anledningen til å skape litt oppmerksomhet og kanskje skaffe noen kroner til SK Gjøvik-Lyn. Resultatet ble en god, gammeldags pølsefest på stadion, sier Morten Lønstad.

 

Det ble en utrolig trivelig kveld, med musikalsk innslag av Marianne Lønstad og Sigrun Øybekk, allsang med Gjøvik-Lyn-sanger av Morten Tangen og Runa Heggernes, en hyllest til Smebysletta, loddsalg, quiz og god mat og deilige kaker. Akkurat slik en bursdag skal være.

Både Gunnar og Morten har lang fartstid i SK Gjøvik-Lyn, både som spillere, trenere og ledere. Gunnar spilte i tillegg for Lillestrøm på 1970- og 1980-tallet, hvor han bidro til ett serie- og tre cupmesterskap i løpet av fem sesonger med «kanarifuglene». Storebror Arne, som har mer enn 500 A-kamper, er i dag leder av Lynvingen, frivilliggruppa med mange av klubbens tilårskomne supportere.

– Vi kommer fra en familie med lang historie i klubben og har derfor også et personlig forhold til SK Gjøvik-Lyn. Helt fra vår bestemor vasket draktene til a-laget, har familiemedlemmer hatt tilknytning til klubben, forteller Morten og Gunnar, som var veldig glade for frammøtet på bursdagsfeiringen.

– Vi tenkte kanskje at det ville komme 50-60, at det kom nesten dobbelt så mange er jo helt utrolig. Alle så ut til å være veldig fornøyde, de sang av full hals på allsangene og satte tydelig pris på arrangementet.

Morten hadde selv en hyllest av Smebysletta, som lå der Sykepleierhøgskolen ligger i dag.

– Der holdt løkkelaget Solåskameratene til. Gutta på Hunnsjordet møttes her til å spille fotball og deltok også i løkkeserien i byen. Her hadde vi fantastiske oppvekstforhold. Litt artig er det også at fem av disse gutta fikk juniorlandskamper; Arne Ørbekk, Arne Hammerseng, Arve Hansen og brødrene mine, Arnemann og Gunnar, fortetter Morten Lønstad.

«Inngangsbilletten» og loddsalget innbrakte i alt 26 400 kjærkomne kroner til klubben. Premiene til loddsalget var gitt av Skoringen CC Gjøvik, Rolf Backe AS, Smakfullt Storkjøkken, HamKam, Lillestrøm Sportsklubb, oss selv, McDonald’s Gjøvik, Pizzabakeren Gjøvik, Bowling 1 Gjøvik, Lekeland1 Gjøvik, en«anonym velgjører», Noidoi Design Studio, bistandsorganisasjonen Forut og Odd Arne Lindberg.

Tusen takk også til REMA 1000 Gjøvik Stadion for billige boller og Arve Hansen som betalte for resten, til Toten Kjøtt AS for sponsorpris på masse pølser og Engers Lefsebakeri for lomper og lefser til ansattpris. Torgny Sæthermoen bidro med ei nydelig og deilig bursdagskake.

Hvis flere ønsker å vippse til klubben: #95191 og merk med G+M70år.

 

 

 

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon