UEFA PLAYMAKERS OG JENTEFOTBALL I SK GJØVIK-LYN

Publisert

Gjøvik-Lyn og J15 inviterer alle jenter født 2017-2018 til UEFA Playmakerstreninger

Det spilles musikk fra filmen Frost 2 på stadion på tirsdager framover. Fra ett fotballnett tas det ut fargerike fotballer i forskjellige størrelser. Det settes ut fargerike kjegler og alle deltagerne får vester i fine farger. Instruktørene roper «Anna» – spillerne svarer «Elsa»- «Anna» – «Elsa» , Årets tema er Frost 2. Det veksles på historiefortelling i sirkel og fotballøkter som bygger på historien om Anna og Elsa. Hver trening tar for seg ett kapittel og jentene kjenner igjen momenter fra filmen – vann – ild – jord – luft. Gjennom til sammen åtte økter får jentene trent på fotballferdigheter, bevegelsesferdigheter og livsferdigheter.

Hva er Playmakers? 

UEFA, Disney og NFF gjennomfører et pilotprosjekt der målet er å doble antall europeiske fotballspillende jenter. Playmakers er et introduksjonskurs i fotball for jenter mellom 5 -8 år. Målet er å introdusere de yngste jentene for fotball gjennom gode treningsøkter der ulike Disneykarakterer tas aktivt i bruk. 

Playmakers er det første store felleseuropeiske grasrotfotballprogrammet for jenter. Målet er å doble antall fotballspillende europeiske jenter.

SK Gjøvik-Lyn sitt jenteutvalg kastet seg på  prosjektet og arrangerer nå Playmakers for andre gang. Klubbens J15 har fått opplæring før oppstart, og  programmet er en del av deres Grasrottrenerutdanning, som innebærer at de får oppfølging av trenerveileder underveis denne høsten.

«Jeg er mektig imponert over den innsatsen instruktørene legger ned, både i forberedelser til økta, til engasjementet underveis, og i å møte 5 og 6-åringene med både fotballinteresse, engasjement og ikke minst trygghet og omsorg,» sier prosjektleder Gyda Moan.»

Oppstart var tirsdag 15.august kl 17.45 og det blir trening hver tirsdag tom. 3.oktober. Det er bare å møte opp på Gjøvik stadion så er Playmakers-instruktørene klare til å ta dere imot. 

Etter endt 8 ganger vil de yngste jentene ha fått introduksjon til fotball og de som ønsker å fortsette vil overføres til klubbens aldersbestemte lag. 

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon