Ryan Lee Nelson til Raufoss Fotball

Publisert

Ryan Lee Nelson har signert for Raufoss. Overgangen trer umiddelbart i kraft.

Hatt en ekstrem fin utvikling de seneste årene.

Ryan kom til Norge og Valdres i 2017. Han ble der i to sesonger før han i 2019 kom til SK Gjøvik-Lyn, hvor han har fortsatt sin utvikling i rekordfart. Han står med 87 kamper og 22 mål for a-laget i seriespill og cup. Engelskmannen er opprinnelig fra Durham i Nordøst-England.

Hovedtrener Espen Haug forteller om en voldsom utvikling de siste årene, og spesielt etter at SK Gjøvik-Lyn tok steget opp til Post Nord-ligaen.

Ryan var allerede en meget bra spiller ved ankomst, etter å ha vært en del av et godt utviklingsmiljø i blant annet Skottland. Jeg synes han har tatt fine steg jevnt og trutt hos oss, men den utviklingen han har hatt fra sesongen vi rykket opp til PostNord-ligaen har vært helt enorm.

Ryan har noen helt spesielle egenskaper når det kommer til intensitet og retningsforandringer, en mentalitet laget for toppidrett og en strålende personlighet som har jobbet ekstremt hardt siden han kom hit. Han har også modnet som menneske og spiller, i tillegg til at han er blitt fysisk sterkere, raskere og bedre teknisk. Han er også målfarlig og legger opp til mange mål. Man merker på publikum at det oppstår en forventning og entusiasme når Ryan har ballen. Den entusiasmen han viser på banen er smittsom.

Tar steget til Obos-ligaen

Espen Haug synes det er en veldig fortjent og logisk overgang til Raufoss. Det er for klubben veldig hyggelig og inspirerende også for spillergruppa og hele utviklingsmiljøet vårt at Ryan nå tar steget opp. Raufoss har vist interesse for Ryan også tidligere, og vi er svært takknemling for at Ryan valgte å bli hos oss etter at vi rykket opp til Post Nord-ligaen. Han signerte i 2021 en ny toårskontrakt med oss.

Det er viktig å registrere at suksessen tilhører de spillerne som er tålmodige og sultne på å tilegne seg egenskapene som skal til, i motsetning til de spillerne som bare ønsker seg opp og fram, sier hovedtrener Espen Haug.

Det er alltid blandede følelser når gode spillere forsvinner til andre klubber, men nå må vi bare være veldig glad på Ryan sine vegne. Raufoss er svært heldige som får denne fantastiske spilleren inn i sitt lag.

Vi ønsker Ryan Lee Nelson masse lykke til i Raufoss!

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon