Nå venter Kamma

Publisert

Ettermiddagen og kvelden 7. juni (datoen for unionsoppløsningen i 1905, for øvrig) i Gjøvik kunne lett forveksles med en sommerdag på det blide Sørland.

Sola og varmen virket likevel ikke å være nok for at Start fra Kristiansand skulle ta skalpen til hjemmelaget SK Gjøvik-Lyn.

Etter Start-dominans i begynnelsen, kom Gjøvik-Lyn godt med. Et etter alt å dømme korrekt straffespark gikk ikke i mål, men da dommeren blåste av første omgang, satt nok mange gjøvikensere med følelsen av at det ikke hadde vært ufortjent med en ledelse til hjemmelaget. Starts tilreisende tilhengere var kledelig stillferdige og høflige og lot på ingen måte følelsene ta overhånd.

Det er vanskelig å si om Start undervurderte SK Gjøvik-Lyn. Nummereringen i startelleveren kunne kanskje indikere det. At noen skulle hvile seg litt. Nivåforskjellen kan umulig ha skremt våre gutter nevneverdig.

Da David Kraska endelig sendte hjemmelaget i ledelsen, var det langt fra ufortjent. Rafa i mål reddet hjemmelaget ved et par anledninger, og det er godt å ha en sånn matchvinner som vokter målet.

Hjemmelaget taklet varmen, motstanderen og presset og holdt unna.

Og rundt klokka 22 kom belønningen. Høytidelig ble lagene trukket for neste runde. Og to var igjen.

SK Gjøvik-Lyn. Og Hamarkameratene. Det kunne vel knapt blitt bedre. Et slag mellom Mjøsbyene som ikke foregår i lukkede styrerom.

28. juni kommer et eliteserielag til Gjøvik. Tillat oss å minne om at det har hendt før. Ikke alle har vært heldige. En litt amper romsdøling kommenterte et tap med at han var lei av å reise rundt for å bli “pissa på”. Så får vi se hva hamarsingene mener. Vi vet jo stort sett hva de mener om Mjøssykehus og stupetårn og hva som er Innlandets hovedstad.

Denne onsdagen trenger Gjøvik en mobilisering. Dette handler om heder og ære. Om å sette oss i respekt. Og, la oss være ærlige, om en sjanse til å sette hamarsingene på plass.

Ham-Kam sliter i eliteserien. Som det er sagt gjentatte ganger, cup er cup.

Møt opp og støtt lokalfotballen, og la det bli en skikkelig god inngang til fellesferien!

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon