Foreldremøte med svært viktige budskap

Publisert

Uken før påske ble foreldrene i klubben invitert til et foredrag med TeamUp Helse og klubbens egen Abdi. Formålet med denne kvelden var bevisstgjøring. Dette er et ledd i klubbens satsning på «mer enn fotball».

Det kan være litt av en risikosport å vokse opp i disse dager og det er ikke til å stikke under en stol at de aller fleste ønsker å tro det beste om sin egen pode. Naturlig nok. Målet vårt er ikke at man skal slutte med å tro det, men at man parallelt må være våken og bevisst. Press kan komme fra så mange kanter og i så mange varianter, og man skal være utstyrt med en god dose integritet for å navigere riktig hele tiden.

Historiene som ble delt denne kvelden var sterk kost og heldigvis ikke noe gjennomsnittsmenneske opplever. Likevel setter det ting i perspektiv. Selv om vi alle opplever fortvilelse og motgang av og til, må vi vel innrømme at vi har det veldig bra her på Gjøvik.

Hva skal man se etter, hva skal man spørre om og hvilke samtaler bør man ha med ungdommene sine? Vi håper at alle som var til stede gikk derfra med tanker og info de kan bruke senere. Her er noen kommentarer fra foreldrene:

Jeg kom til denne kvelden da jeg syntes at det var et interessant tema for meg som forelder til tre barn hvor to er i tenårene. Jeg synes derfor er viktig å følge med på hva som skjer blant ungdommer i Gjøvik i forhold til rusproblematikk. Man hører jo en del og leser en del i media om bruk av rusmidler og festing. Man gjør seg noen tanker som forelder når barnet ditt på 15 skal ut med venner eller spør om hen kan delta på fest. Temaet på foredraget var derfor en fin mulighet å få et innblikk fra folk som jobber med dette og har daglig kontakt med ungdommer som har problemer med rus.

Jeg synes gutta i TeamUp Helse var dyktige til å formidle og ga et godt og reflektert bilde av hva som foregår blant ungdommer i Gjøvik. Jeg fikk med meg gode tips på hva man som forelder skal være oppmerksom på når det gjelder ungdommene våre. De ga også en sterk historie om hvorfor de selv hadde havnet i et dårlig miljø i ungdommen og hva følgene av rus kan være.

Jeg valgte å gå fordi jeg er en stor motstander av dop og rus og har hatt problematikken i omgangskretsen. Det kan skje den beste å komme inn i dårlige miljøer og jeg har en ungdom på en skole der det skjer mye om dagen. Denne kvelden var et flott tilbud og de som delte sine historier gjør en fantastisk jobb. Flott at Gjøvik-Lyn jobber med dette og fronter et rent miljø. Jeg er glad jeg deltok, men litt skuffet over at ikke flere foreldre møtte opp.

Jeg synes det var sterkt å høre Abdi sin historie. Jeg kjenner jo Abdi fra før som spiller og trener, men var ikke klar over at han har en slik bagasje fra tiden han bodde i Somalia. Det var spennende å høre hvordan livet hans ble når han kom til Norge både tanker om kulturforskjeller, rasisme og utenforskap. Dette er noe alle kan ta med seg i møtet med mennesker som har en annen bakgrunn/kultur.

Jeg synes det er veldig bra at Gjøvik lyn arrangerer kvelder som dette. Det viser at selv om det først og fremst er fotball man forbinder med Gjøvik-Lyn så er det viktig at klubben tenker i et bredere perspektiv og ivaretar andre sider av livet. Dette er temaer som gjelder for alle uansett om du er spiller eller forelder. I tillegg er det bra at kubben bruker lokale personer som har kunnskap om og tilhørighet i Gjøvik. Jeg ønsker at klubben fortsetter med lignende foredrag både for barna og foreldre.

Foto: Jonny Isaksen

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon