Foredrag om livets harde skole

Publisert

Onsdag forrige uke var det samling for G2007/2008 og juniorlaget, der temaet var motivasjon og holdninger. Rundt 60 personer møtte opp.

Vi var så heldige å ha Aiman Shaqura der, som fortalte om sitt liv som flyktning fra han var barn til han kom til Norge. Når han kom hit bodde han i flere flyktningeleirer før han ble bosatt på Toten. Han fortalte om hvordan han som ung hadde et pågangsmot som etterhvert ga ham styrke til å møte fordommer med hevet hode, noe som gjorde han til den han er i dag. Han bestemte seg tidlig for å jobbe hardt for å nå sine drømmer som blant annet var å studere ved Oxford University.

Han fortalte guttene at hvis man har holdninger og er villig til å jobbe hardt, kan man lykkes selv om utgangspunktet ikke var det aller beste!
Dette kan lett overføres til fotballen, vil man det nok og er villig til å legge ned innsatsen som trengs, kan man oppfylle sine drømmer.

Etter Aiman kom Lars og Mats Nicolaysen fra TeamUp Helse og fortalte om sin utfordrende og vanskelige oppvekst som var preget av overgrep, bruk av rusmidler, anabole steroider og vold som førte til fengsling. Dette er temaer man ikke kan snakke for mye om og i dagens samfunn er det skremmende enkelt å få tak i ting man burte holde seg langt unna. Veien er veldig kort og man må være klar og våken ovenfor hvilke farer som er der ute. Ikke minst gruppepress og det å føle at man må prøve ting for å være tøff.

Utrolig sterke historier og erfaringer fra alle de 3 bidragsyterne og guttene våre satte veldig pris på et innblikk i liv som er så annerledes enn deres egne. Vi takker Aiman, Lars og Mats for at de delte erfaringene sine med oss!

Kvelden ble avsluttet med kveldsmat til alle som møtte opp.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon