Landskamp med lærerhjelp!

Publisert

På banen viste både svenske og danske landslag prov på god teknikk. Svenskene tok tidlig ledelsen i landskampen...

SK Gjøvik-Lyn arrangerte torsdag landskamp mellom Sverige og Danmark J15 på Gjøvik Stadion. Kampen hos oss var en del av en miniturnering mellom Norge, Sverige og Danmark som foregår lokalt.

Kampstart var kl. 12.30 og det er ikke lett å arrangere landskamp midt i arbeidsdagen til folk flest. Vi fikk allikevel god støtte og hjelp fra svært gode lærere, den eldre garde i Lynvingen, Norges Fotballforbund og ballhentere fra J2010.

Skolehjelp

Vi oppfordret i forkant av kampen skolesjefen, Hilde Dahl Lønstad, til å sende ut informasjon til skolene. Dette resulterte i mange ekstra besøkende elever fra flere lokale skoler.

Det faktum at vi hadde svært mange elever på plass som tilskuere, ga behov for et vertskap som forstår barn. Å ha lærere som Kampverter (og tilskuere) ble viktig for oss. Det er tydelig for SK Gjøvik-Lyn at lang utdanning og bred kompetanse er viktig når man jobber med barn, uansett hvor det er. Dette verdsetter vi høyt og ønsker å rette en stor takk til alle lærere som tok turen til Gjøvik Stadion i går. Tusen takk!

Fotballglede

På banen viste både de svenske og danske jentene prov på god teknikk og fotballforståelse. Innsatsen var også helt upåklagelig. Svenskene tok tidlig ledelsen ved spissen Isabelle Axelsson, men «de danske piger» utlignet. Hadde VAR vært til stede på Gjøvik Stadion denne dagen hadde nok svenskene ledet 2-1 til pausen. Stillingen 1-1 ga allikevel et godt utgangspunkt for en spennende andre omgang.

Fra jevnt til ujevnt, og tilbake igjen

En jevn batalje ble plutselig litt ujevn da «de svenske flickorna» puttet to kjappe mål. Da det ble 3-1 til «hjemmelaget» var jubelen fra svenske tilreisende, og lokale svenske «skolefans», så høy at det kunne høres langt utenfor gjerdene på Plassen. Kampen var allikevel langt fra over! Danskene kom sterkt tilbake utover i omgangen. Først reduserte de til 2-3 ved Laura Sehested etter en dødball, før lagets «supersub» Flora Højer utlignet til 3-3 etter en retur fra det svenske forsvaret.

Uavgjort!

Kampen endte til slutt 3-3 etter ordinær tid selv om svenskene hadde et par gode sjanser mot slutten. På forhånd var det avtalt at hvert lag skulle ta 5 straffer hver etter kampslutt, uansett sluttresultat. Det ble ekstra spenning for de mange fremmøtte tilskuerne, og også i straffespark endte det 3-3.

Alt i alt en jevnspilt kamp med god innsats, god moral og ekte idrettsglede på både og utenfor banen. Vi takker NFF for gleden av å arrangere landskamp og håper på flere slike kamper i fremtiden.

Publikum

Vi anslår et publikum på ca. 300 tilskuere på Gjøvik Stadion midt på en torsdag. Tilfeldigheter avgjør så klart at det ble så mange, men det skapte et godt folkeliv og en ramme jeg tror begge nasjoner setter stor pris på. Tusen takk alle sammen!

Har du lyst til å se høydepunkter fra kampen?
Se mer her: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/landslag/2022/09/delbys-startelva-mot-danmark/

Fotografer: Jonny Isaksen og Steve Goodwin

 

 

 

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon