Tett på: Stig Morten Kristiansen

Publisert

Han har et brennende ønske om å utvikle klubben og nappe litt i hjerterota til klubbens tilhengere. Øverst på ønskelisten står flere frivillige hjelpere.

Hverdagen som daglig leder har startet og som forventet er det nok av utfordringer. For å få både bredde og topp til å fungere godt er det naturlig nok økonomi som står øverst på menyen. Han ønsker å være til stede og synlig og har få begrensninger når det kommer til arbeidstid. Han samarbeider nå tett med fungerende styreleder Thorbjørn Lønstad og sammen legger de planer for fremtiden.

Da han ble tilbudt jobben følte han spontan og ekte glede. Selv om han var topp motivert, var det nødvendig å gå noen runder både med seg selv og familien. Han har det siste året sittet i styret og muligheten for å gjøre hobby til jobb ble plutselig en mulighet. Han karakteriserer denne muligheten så å si som drømmejobben. Likevel vet han så alt for godt at dette lett kan ta over livet på et vis og at det lett blir en slags livsstil. Både kona og de tre sønnene, på 12, 14 og 17, er støttende til at han takket ja – vel vitende om at han vil bli mye opptatt. Han forsøker også å ta noe av jobben på hjemmekontor, for å være litt mer til stede. Familien er vant med at han har litt merkelige arbeidstider fra sin tidligere jobb.

Stig Morten kommer fra en jobb i Lindbak AS, tidligere kjent for mange som både Pitney Bowes og, før dette, Oppland eller Eidsiva Kontorservice AS. Han har hatt stilling som seniorkonsulent med ansvar for de store rammeavtalene mot kommuner og fylket siden 2006. Han startet riktignok å jobbe deltid der allerede før OL i 1994, og har i mellomtiden jobbet i bank og forsikring i mange år. Som en del av jobben fikk han også, som gammel fotballspiller, sneket seg med på utenlandstur for å spille EM for leverandøren Ricoh Norge AS for noen år siden. Dette resulterte i brukket nese, etter å ha bli meid rett ned av en irsk spiller nede i Barcelona. Når det først er sagt, gikk det absolutt ikke ut over humøret og han heiet laget frem til en topp-plassering i turneringen

Foto: Privat

Som liten spilte han for Varde og har gode minner derfra. Rundt 12 årsalder startet han i Gjøvik-Lyn og spilte senere både på junior og A-lag. Venstre ving var greia og bra teknikk og fart skaffet ham en plass på kretslaget i sin tid. Da tiden kom for å gjennomføre verneplikten gikk han over på laget til Evjemoen. En stund bodde og jobbet han og kona i det høye nord hvor han spilte en stund for Bølgen i Bugøynes, Øst Finnmark. Høres ut som det var der gutter ble menn….det var tørket reinsdyrhjerte og kongekrabbe til kampmat.

I 2011 giftet han seg med kona Bente som han traff i 1999. Sammen har de tre fine sønner, hvorav en av de spiller fotball for Vind IL. Bente jobber i Statped som senior rådgiver. Hun tilpasser tjenester til bla PP-tjenesten og holder kurs for de som underviser elever med spesielle behov.  Når familien skal gjøre ting sammen er det ofte hytta som er utgangspunktet så da blir det Vaset eller Lesjaskog. De liker å gå på fjellturer sammen og boxeren Bruno blir gjerne med. Guttene driver med forskjellige aktiviteter og Stig Morten selv er glad i å sykle. Ellers synes de ikke en sydentur er å forakte, men til hverdags er taco-kvelder alltid populært.

Foto: Kari Amsrud Moen 

 

Foto: Bente Moen Kristiansen

Stig Morten beskriver seg selv som hyggelig, snill og hjelpsom. Han liker å legge til rette slik at andre kan yte sitt beste. Han mener han har nytte av å tenke litt utenfor boksen. Han er stort sett fornøyd og kan antakelig beskrives som en «happy go lucky»-type. Fra han var liten har han fått høre fra sin far at «du må så for å høste», noe han har tatt til hjertet. Han jobber gjerne hardt for å oppnå resultater. Når det gjelder å få ham på vrangsiden, lokkes den frem når han opplever urettferdighet. Både for andres og egen del. Da blir han veldig direkte. Han kan også bli bråsint, men det går fort over.

Nå for tiden er det litt ekstra fokus på NM-kamper. Det er utrolig mye som skal være i orden for at disse arrangementene skal gå bra. Både før og under kampene. Det er godt å ha erfaring fra seriekampene, men disse kampene er større og alt må skaleres opp. På seriekamper er det rundt 25 personer i sving, på NM er det ca det dobbelte. Han prøver å ha fri under selve kampene og sitter gjerne på tribunen med sin far, eller kona. Han ønsker å få med seg stemningen og føler at dette gir energi og påfyll. Selv om han sier han ikke er utpreget resultatorientert når det kommer til utfallet av kampene, er det selvsagt stor glede å spore ved seier og god innsats på banen.

Han har ikke satt seg helt spesifikke mål enda, men han føler alt dreier seg om å skape bedre og mere stabile forhold for klubben. Bedre økonomi, flere folk som bidrar på dugnad. God utvikling = god grobunn sier han. Han ønsker seg veldig at flere vil bidra i klubben. Det trenger ikke være de store oppgavene og det altoppslukende ansvaret….jo fler som bidrar, jo mindre behøver den enkelte å gjøre. Han oppfordrer til å ta kontakt, så er det noen som kan tenke seg å bli med i Lyn-familien vil han gjerne høre fra dere.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon