Et siste farvel til en av klubbens store helter

Publisert

Alle i klubben vet godt hvor "Bjørgeløkka" er. En viktig møteplass for barn og ungdom på Gjøvik Stadion som kom på plass etter at æresmedlem Kjell Bjørge ga en større pengegave til klubben. I dag var det bisettelse i Gjøvik Kirke og et siste farvel til Kjell.

Representanter fra styret og vår egen eldre garde «Lynvingen» var tilstede under dagens bisettelse. En bauta har gått bort etter et liv som ble viet mye til både klubben vår og hans store hjerte for Gjøvik by.

Kjell har bidratt i klubben siden 60 tallet da han startet opp Old Boys gjengen hvor han  hver måned organiserte han trening etterfulgt av sosialt samvær. Ellers bidro han i klubben på alle nivåer i cuper, arrangement og dugnader. Han var bl.a. primus motor for klubbens viktige juletresalg i mange år.

Kjell var også mangeårig leder og drivkraft for Torsdagsgjengen på Øverby som uke etter uke utgjorde en kjempeinnsats for å tilby eldre og funksjonshemmede i Gjøvik en sosial møteplass. For det fikk de årets Frivilligpris i 2011 fra ordfører Bjørn Iddberg. I 2015 fikk han den gjeve Gjøvik Prisen på årets Gjøvik Galla for sitt store engasjement og utrettelig innsats i mange lokale foreninger. Bl.a.  for Gjøvik dykkerforening, Røde Kors, Gjøvik båtforening, Gjøvik Historielag og dugnadsgjengen på Hovdetoppen og Øverby.

I idretten var Bjørge også meget sentral på seniorlaget til Gjøvik Bandyklubb med 229 A-kamper, og på Reinsvoll spilte han ishockey sammen med gode kamerater. Yrkeskarrieren var i Raufoss-fabrikken, noe som bidro til at han stilte opp på dugnad også på Raufoss-kamper.

Vi takker Kjell Bjørge for alt han har bidrag med i klubben og for byen. I dagens treningskamp mot Raufoss ble han hedret med sorte sørgebånd og 1 minutts stillhet.

Hvil i fred – en siste hilsen fra alle i klubben vår.

Les mer i OA

https://www.oa.no/gjovik-ildsjel-kjell-bjorge-88-er-dod-han-var-utrolig-omsorgsfull/s/5-35-1435466

 

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon