Kreftkampen 2021

Publisert

Styrelederen vår, Geir Langedrag er vanligvis en veldig aktiv fyr. Noen ganger beskylder vi ham for å gå på Duracell…

I en periode nå har han vært i ekstra fyr og flamme. Hvorfor, jo han er mannen bak Kreftkampen, som spilles på stadion i morgen kl 18.00. Hvorfor er han så engasjert og hva er det han ønsker…

Når og hvordan startet dette arrangementet?

Vi hadde en fantastisk gjeng i SK Gjøvik-Lyn på 90-tallet og vi har holdt kontakten hele tiden etter vi la opp. Vi snakket ofte på at vi burde møtes for å trene sammen igjen og ha ha en kamp for moro skyld. Kreftkampen startet faktisk når jeg møtte Ian Ditlefsen på CC og sa at nå må vi gjøre alvor av planene. Og da begynte ideene og komme. Vi tenkte det sikkert var en del som synes det var gøy å se på oss og at vi kunne samle inn til en god sak. Knut Befring ble min makker i planleggingen og da ble det enda flere ideer.

Hva er din motivasjon for å engasjere deg i Kreftkampen?

Når vi skulle velge hva vi skulle støtte så var Kreftforeningen det første jeg tenkte på. Kreft er noe som rammer veldig mange familier og vi ser at forskningen gir gode resultater. Nå overlever jo veldig mange mens det tidligere var få som overlevde. Rent personlig har jeg mistet en bestefar som kun ble 50 år men også hatt en svigermor som har blitt frisk igjen. Ellers har jeg mistet kompiser fra Raufoss fotballen som døde i altfor tidlig alder av kreft. Så jeg er stolt av at Kreftkampen har samlet inn over 1 million til forskning og at vi i år støtter Vidar Kvernvold sin innsamling som går direkte til kreftavdelingen på Gjøvik Sykehus.

Hvordan ble årets samarbeidspartner valgt?

Jeg var lenge i tvil om jeg skulle arrangere en Kreftkamp i 2021 pga Covid19. Etter hvert fant jeg ut at vi skulle arrangere en «light» versjon kun med lokale spillere for å unngå å risikere smitte. Jeg ble spurt direkte av Erik Solhaug på Sport1 om jeg kunne bruke Kreftkampen til å bidra inn mot Vidar Kvernvold sin innsamling. Jeg kjenner jo Vidar fra før og det var noe jeg umiddelbart sa ja til. Helt fra første Kreftkamp var planen å støtte Gjøvik Sykehus men det viste seg at innsamlingsportalen fra Kreftforeningen kun gir en sentral støtte og ikke lokalt.

Kan du si litt om lagene/spillerne?

I år har vi faktisk en skikkelig kul kamp. Det er selvsagt stjernelaget fra Lyn mot et sammensatt lag fra Toten. Stort sett Østre Toten og det dukker opp mange kjære og kjente navn som har spilt både for Lyn og Raufoss. Flere av disse har spilt Kreftkampen før men nå representerer de sine moderklubber. Og det er mange nye navn som folk garantert husker som f.eks Pål Arne Jensen, Thormod Haugen og Odd Arild Engh (Piril).

Hva er budskapet ditt til de du ønsker skal bidra?

Fotballen har alltid stått sterkt sammen og vi ønsker å bidra med noe mer enn fotball. Og i år er det litt spesielt ettersom vi støtter Vidar Kvernvold og at pengene går direkte til Gjøvik Sykehus sin kreftavdeling. Så vi oppfordrer alle til å støtte oss i dette initiativet. Spillere, venner og familie bør sørge for å gi sitt bidrag.

Hva er målet for årets innsamling?

De forrige arrangementene har vi hatt som mål å samle inn rundt 250 000 kr. I år er målet 200 000 ettersom Covid19 gir mindre spillerom for en del bransjer og dette har vi stor respekt for.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon