Tett på: Rocky Lekaj

Publisert

På andre siden av bordet sitter en mann mange mener mye om. Han utstråler på en måte en sterk energi, noe både klubben og familien nyter godt av. Alle vet hvem Rocky er liksom. Men gjør de det?

Han er født i Kosovo og foreldrene tok valget om å dra til Norge rett før krigen startet. Da var Rocky 2 år og kom hit sammen med 3 yngre søsken, 2 søstre og en bror. Ingen av dem har noen gang angret på å bosette seg i Norge. Det er det aller beste landet sier Rocky.

Han startet å spille fotball i tiårsalderen. Han hadde ikke vært en del av et lag før. Det var gymlærer Dagfinn Enerly som pushet på dette da han så at Rocky hadde talent. Det var senere, på MyCup at han ble oppdaget og deretter hentet inn av agenter fra Sheffield Wednesday. Han ble der i 5 år, men lengtet hjem og gikk derfor til Lyn. Like etterpå gikk klubben konkurs og ferden gikk videre til hans eget nabolaget og Romsås.

Som de fleste vet har Rocky tidligere spilt for Raufoss Fotball i 4 år. Han bor fortsatt på Raufoss og trives veldig godt i Dragerlia fordi det er et godt nabolag og en flott plass å la barna vokse opp. For han har nå 3 flotte barn og en vakker kone. Han møtte sin Blerta i 2010, på sin egen bursdag. Det ble full klaff og to år senere giftet de seg.

En ankel som førte til Gjøvik-Lyn

Før han kom til oss spilte han for Fredrikstad. Etter ett år i 2 divisjon rykket de ned. Rocky ble skadet og måtte operere en ankel. Mens han gikk i rehabilitering for dette kom det en telefon fra Espen Haug som lurte på om han ville komme til Gjøvik. De kjente hverandre fra tiden i Raufoss og Rocky gikk i tenkeboksen. Det var nok tanken på hvor det ville være trygt og godt for familien som hjalp til med avgjørelsen om å takke ja. Han benekter likevel ikke at han en liten periode lurte veldig på hva han hadde sagt ja til…. I 2019 tok han spranget og startet å spille for oss.

Det tok ikke lang tid for klubben å forstå at det var flott å ha en slik målsulten spiller på laget. Rocky er en type man ikke kan unngå å legge merke til. Han er en fyr som alle mener noe om. Men er det du ser, det du får? Han har nå spilt hos oss i 3 år og han har gjort den jobben vi hentet ham inn for å gjøre. I tillegg til å score mål er han opptatt av å lære bort det han er god på og å la andre få sjansen.

Vinnerinstinkt

Det er lett å se at han har temperament og lidenskap for fotball. Han hater å tape! Likevel skiller han mellom å tape fordi laget har spilt ræva og å tape selv om de har gjort sitt beste. Har man gjort det man kan og likevel taper, ja da er det ok på et vis.

Corona har fått ham, som alle andre, til å savne ordentlig fotball. Treninger med en meters avstand og absolutt ingen kamper har gjort ham frustrert. Likevel har han funnet en god ting ved pandemien; mye tid med familien. Foruten fotball er familien det absolutt viktigste for Rocky. Når han snakker om dem blir blikket mildt og det er tydelig de betyr alt. Sammen med kona Blerta har han nå barna Ledion (8), Emma (7) og lille Elena på 2 måneder. Sammen liker de å dra på bading, gå ut og spise og være sammen med storfamilien. Rockys foreldre bor i Lørenskog og de kan treffes ofte. Blertas foreldre bor i Kristiansand og avstanden gjør at de dessverre ikke ses så ofte.

Cocky Rocky

Det er ikke til å stikke under en stol at dette er en spiller som tar litt plass. Han kan virke både bråkjekk og cocky. Tja, kanskje er han det også, men han er så mye mer. Han beskriver seg selv som snill, generøs og at han liker å få andre til å le. Han bryr seg ikke om hva andre synes om ham, han kjenner sine verdier og står for dem. Det finnes neppe et vondt bein i kroppen på denne mannen.

Som en kuriositet kan vi fortelle at i en alder av 31 år har Rocky nå sin første jobb utenom fotball. Han jobber litt hos Pål Forberg og Thermofloor. Der pakker han eksportvarer og han innrømmer at kroppen er stiv og støl på uvante plasser….

Rocky trives i Gjøvik-Lyn. Han har blitt en slags mentor for noen av de yngre guttene og tar oppgaven alvorlig. Espen gir ham rom til å være seg selv, noe som er helt avgjørende for hans trivsel. Han ønsker seg veldig et opprykk og sier han vil henge med i fotballen så lenge kroppen tillater det. Når han ikke orker å spille selv lenger, vil han gjerne jobbe med barn og fotball. Vi håper det blir lenge til.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon