Stormet styremøte og ba om å få lage Gjøvik-Lyns hjemmeside

Publisert

I slutten av mars lanserte Gjøvik-Lyn sin nye hjemmeside. I spissen for prosjektet har Ole Thomas Skogli og Øyvind Enger stått.

I desember 2019 løp Gjøvik-Lyn-spiller Ole Thomas Skogli inn på et styremøte og spurte om å få lage ny nettside for klubben. Nå er gjoviklyn.no å finne i ny drakt.

Det hele startet med at Ole Thomas og en medstudent, Kristoffer Lindbak, skulle starte på bacheloroppgaven i webutviklingen ved NTNU i Gjøvik på tampen av 2019.

– Så kom jeg på at nettsida til Gjøvik-Lyn var litt stusselig og dårlig, ler Ole Thomas, og fortsetter:

– Vi så et enormt forbedringspotensial her, samtidig som det var noe vi brant for, sier Ole Thomas, som har spilt over 50 kamper og scoret 17 mål de to siste sesongene for Gjøvik-Lyn.

Medlem i klubben siden han var fem år

Etter å ha løpt inn på styremøtet i desember 2019, hadde Ole Thomas og Kristoffer noen møter med styret, som også introduserte de to studentene for Øyvind Enger.

– Øyvind har lagt ned en stor jobb! Han er jo også mer erfaren enn oss og en mann man må lytte til, sier Ole Thomas.

Øyvind har erfaring langt tilbake i tid med Gjøvik-Lyns nettside.

– Jeg har vært medlem i klubben siden jeg var fem år og opplevd mye fotballglede som spiller, trener og i diverse komiteer. På 2000-tallet utviklet og drev jeg klubbens hjemmeside i mange år, men den ble etter hvert litt for omfattende å vedlikeholde mer eller mindre alene og klubben gikk over på en «standardisert» og mye enklere hjemmesideløsning, sier Øyvind.

– Klubben fortjener imidlertid en bedre hjemmeside, så jeg ble glad da Ole Thomas og de andre studentene dro i gang ideen om å fornye siden.

Se hvordan hjemmesiden ser ut nå her!

Hundrevis av timer

Prosjektet kom så smått i gang rett for coronaviruset satte en effektiv brems for fremdriften våren 2020. I andre halvdel av 2020 ble både Øyvind og styreleder Geir Langedrag mer involvert, og hjulene rullet videre mot ferdig resultat.

Gjennom vinteren har de brukt hundrevis av timer på å gå gjennom innhold på den gamle siden, ta med seg det viktigste innholdet videre og oppdatere mye av innholdet som var utdatert.

– Vi har jobbet med strukturen og menyen så det forhåpentligvis skal være mye enklere å finne det en er ute etter og vi har også planlagt og jobber med nytt innhold. Blant annet en klubbhåndbok som vil bli lagt ut etter påske, forteller Øyvind.

– De viktigste endringene var i første omgang å forenkle nettsiden, lage en bedre struktur på alle de nødvendige sidene og få til et brukervennlig design for PC, tablet og – viktigst av alt – mobil. I tillegg ønsket vi å få til et fengende design som viser klubbens identitet, sier Ole Thomas, før Øyvind avslutningsvis legger til:

– Den nye siden ble lansert rett før påske, men dette er bare starten. Klubben har nå en mediegruppe som betyr at flere bidrar med innhold på siden, så det er bare å legge til et bokmerke i nettleseren din og følge med.

Flere
nyheter

SK Gjøvik-Lyn
Right Menu Icon